Mun ehdottomasti lempi leipomukseksi on noussut täällä banaanileipä/kakku (?), josta on vilissyt kuvia ja juttua täällä blogissakin. Tänään host-äitini teki taas kyseistä herkkua ja päätin jakaa saamani reseptin tänne, jotta tekin ihanat pääsette nauttimaan tästä helposta kakusta. Kyseinen resepti varmaan löytyy suomeksikin netistä suoraan hakemalla, mutta halusin olla varma, että saan kaikki täysin samanlailla, kuin host-äitini reseptissä, joten käänsin alkuperäisen reseptin suomeksi. Tämä resepti on muuten täydellinen, jos esim ostamasi banaanit ovat muuttuneet ruskeiksi, eikä kukaan halua enää syödä niitä!

Ainekset:
2,4dl sokeria
8 rkl / 120g suolatonta voita, huoneenlämmössä
2 kananmunaa
3 kypsää tai ylikypsää banaania
1 rkl maitoa
1 tl kanelia
4,7 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
Alkuperäisohjeessa siis käytetään desilitran sijaan kuppia (cup),
jonka vuoksi nämä desilitra määrät ovat vähän epämääräisen kuuloisia
Ohje:
Uuni 160°C (325°F)
n. 1h tai kunnes tikkuun ei jää enää taikinaa,
kun se pistetään kakun keskutaan
1. Vatkaa sokeri ja voi kulhossa vaaleaksi
2. Lisää munat yksitellen
3. Laita eri kulhoon banaanit, maito ja kaneli ja murskaa haarukalla niin tasaiseksi kuin jaksat
4. Sekoita kolmannessa kulhossa kuivat ainekset; jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola
5. Sekoita banaaniseos sokeri-voi vaahtoon
6. Lisää jauhoseos
7. Laita seos vuokaan.
(Me teemme aina tämän kakun leipävuoissa,
mutta seoksen voi tottakai laittaa myös yhteen isompaan vuokaan)
8. Paista 160°C n. 1h tai kunnes taikina massa on kypsentynyt
9. Jäähdytä ritilällä
SYÖ!
Host-perheeni syö banaanileipää voin kera, mutta omaan makuuni se on hyvää täysin sellaisenaan!
Loppuun vielä linkki alkuperäiseen reseptiin, jos vaikka muuntamani mitat epäilyttävät KLIK
Täytyypä testata tyttöjen kanssa
VastaaPoistaKakku on uunissa. Katsotaan miten käy. 8rkl rasvaa on ilmeisesti 120 g
VastaaPoistaKiitoksia tuosta tarkennuksesta rasvan määrässä!
Poista